Hoe de Tijgerkoning Zwarte Hoed SEO Praktijken gebruikte
GEPOST OP 17/07/2020
Geplaatst in Search Marketing Nieuws
Met alles wat er op dit moment in de wereld gebeurt, is SEO niet iets dat zich typisch zou onderscheiden als een interessant onderwerp. De meeste mensen zitten vastgeplakt aan het nieuws, proberen een nieuwe hobby uit of vallen in de vele konijnenholen van Netflix.

In maart bracht Netflix zijn nieuwste aangrijpende documentaire ‘The Tiger King: Murder, Mayhem and Madness’ en het is veilig om te zeggen dat mensen verslaafd zijn! Elke aflevering is wilder dan de vorige en grappig genoeg heeft ons favoriete onderwerp, SEO, een cameo gemaakt.

Met een nieuwe documentaire, ‘Surviving Joe Exotic’, die binnenkort naar Animal Planet komt, is het nu tijd om de oorlog tussen Joe Exotic van The GW Exotic Animal Park en Carole Baskin van Big Cat Rescue te herdenken.

Wat heeft dit te maken met SEO?
De minuut die Bhagavan ‘Doc’ Antle zei: “Weet je welke kracht je hebt als je Google over de hele wereld doorzoekt, en je bent elke keer de eerste keuze?” riep de hele SEO-gemeenschap collectief: “Ja, dat doen we!”

Joe Exotic was onder de indruk van Carole Baskins online aanwezigheid en wilde haar overtreffen. Hij zag de kracht van de eerste plaats op Google, de voordelen van het hebben van een grote aanhang op sociale media en wilde dat zelf doen.

“Joe begon te beseffen dat als hij zijn naam dicht bij Big Cat Rescue zou maken, als ze het Googleen, het hem misschien als eerste zou trekken,” zei John Reinke, voormalig manager van de G.W. Zoo.

Exotisch hernoemde zijn reizende show ‘Big Cat Rescue Entertainment’ als een kleinzielig hulpmiddel om zaken te stelen van Carole Baskin.

Dit alles gebeurde in aflevering vier van de veelbesproken Netflix docuseries Tiger King. De aflevering begint met interviews waarin de duistere pogingen om zoekmachines te manipuleren en gebruikers te misleiden in het boeken van zaken met hem worden verkend.

Hoe gebruikte Joe Exotic SEO om het tegen Carole Baskin op te nemen?
Een van de meest onverstandige pogingen was dat Joe Exotic de naam van zijn bedrijf veranderde in de zoekresultaten van Baskin’s “Big Cat Rescue”. Hij deed dit om meer zichtbaarheid te krijgen voor zijn reizende tijgershow en trucjeszoekers door een valse associatie met het zeer vertrouwde dierenasiel.

Bigcat logo’s
Exotic’s Big Cat Rescue Entertainment logo en Baskin’s Big Cat Rescue logo. Credit: Netflix.
Om te beginnen was dit erg succesvol, Carole Baskin ontving zelfs e-mails en telefoontjes van mensen die aannamen dat ze betrokken was bij Exotic’s Big Cat Rescue Entertainment.

Exotic kopieerde de naam van hun bedrijf, de branding en kreeg een adres en telefoonnummer in Florida, vergelijkbaar met Baskins. Zijn eigenlijke dierentuin was gevestigd in Oklahoma, en hij manipuleerde deze gegevens om in het bedrijfsprofiel op Google te verschijnen. Zoals met veel van deze zwarte hoed tactieken, gaat het niet lang duren.

Google My Business Shot van Big Cat Rescue

In 2012 klaagde Carole Baskin Exotic aan wegens schending van het auteursrecht, wat resulteerde in een schikking van bijna 1 miljoen dollar in het voordeel van Baskin.

Het bewijsmateriaal in de zaak omvatte Big Cat Rescue Entertainment marketingmiddelen, zoals websites, advertenties van kranten en visitekaartjes. De hele rechtszaak heeft geleid tot een oorlog tussen Exotic en Baskins die vele jaren zou duren.

Waarom is deze SEO tactiek een slechte praktijk?
Deze hele saga benadrukt het belang van SEO en hoe gezocht die SERP (Search Engine Results Page) functies zijn. Het hernoemen van uw merk om de zoekresultaten van een ander merk te kopiëren is een duidelijke poging om gebruikers te bedriegen of te misleiden en tegelijkertijd zoekmachines te manipuleren. Soortgelijke praktijken worden gebruikt door spammers en hackers over de hele wereld.

Wanneer ze worden betrapt, kunnen bedrijven die deze tactieken gebruiken, hun organische zichtbaarheid zien die zwaar wordt bestraft door Google of die van de SERP’s worden geschrapt.

Dit alles gebeurde terwijl Google’s eerste Penguin update werd uitgerold, dus ik vraag me af hoe goed Exotic’s Big Cat Rescue Entertainment site zou hebben gedaan met het veel geavanceerdere algoritme van vandaag.

Als u besluit om drastische wijzigingen aan te brengen in uw online aanwezigheid of om na te denken over wat een ander bedrijf doet, moet u een moment nemen om na te denken over “als en waarom” dat voor u zou werken. Het eenvoudigste is om een expert te raadplegen.

Als u bezig bent met het runnen van uw bedrijf en geen tijd hebt om SEO geoptimaliseerde content te schrijven, neem dan contact op met de SEO Works. Onze SEO-campagnes zijn afgestemd op de behoeften van uw bedrijf om meer verkeer naar uw website te genereren! Bel ons op 0800 292 2410 of neem contact met ons op.

Tijgerkoning Infographic seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo seo

Billie
Billie Hyde
Billie is een grote fan van Tiger King… en ook van SEO.

Contact opnemen
Wij bieden bekroonde digitale diensten aan die u helpen om meer klanten online te krijgen. Neem contact op voor een gratis consultatie.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Categorieën
Algoritme updates
Google Advertenties
Onze klanten en sectoren
Erkenning
Zoek Marketing Nieuws
SEO-gidsen